’s Middags voorbereiden Schuimige soep van gele paprikaPel en snijd de knoflook in plakjes. Snijd de bleekselderij in stukken van een halve centimeter. Halveer de venkel en snijd een helft in stukken van 1 centimeter. Bewaar de andere helft voor de eindbereiding. Snijd de paprika’s langs de zaadlijst in vieren, snijd de stukken in brede repen en daarna in stukjes van circa 1 centimeter. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook, bleekselderij en venkel glazig. Voeg de paprika en saffraan toe en laat 1 minuut mee fruiten. Schenk de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten zachtjes koken tot de groente gaar zijn. Pureer de soep in de blender en schenk door een fijnmazige zeef in een schone pan. Voeg 100 ml slagroom toe. Zeekraal Haal de harde uiteindes van de zeekraal. Blancheer de zeekraal circa 15 seconden in ongezouten kokend water. Giet op een zeef en spoel direct af met koud water. Laat goed uitlekken. ’s Avonds afmaken Schuimige soep van gele paprikaKlop de resterende slagroom lobbig en klop de anijsdrank erdoor. Snijd de plakken heilbot in korte smalle repen. Verwarm de soep en klop schuimig door de staafmixer aan de bovenkant te houden. Schaaf het pluimpje van de venkel op de mandoline. Opmaak bord Verdeel de zeekraal en venkel in het midden van (voorverwarmde) borden en leg de heilbot erop. Leg er weer wat zeekraal op en bestrooi met venkelpluim. Schep er een toef of quenelle anijsroom op. Schenk de schuimige soep langs het garnituur. Dit gerecht hoort bij het menu Cream and Crisp Sancerre op hout Sancerre, uit het gelijknamige gebied bij de Loire, is voor veel mensen een bekende wijn. Net als Chablis (Bourgogne) wordt de naam Sancerre vaak geroepen als men een frisse witte wijn wil. Er wordt dan vaak vergeten dat de ene Sancerre de andere niet is. Sancerre wordt vaak op staal gerijpt om zoveel mogelijk knapperige frisheid in de wijn te houden. Soms krijgt de wijn een opvoeding (rijping) op hout waardoor de wijn iets krachtiger wordt. En dat is in dit geval precies wat je zoekt voor het gerookte van de heilbot. Zowel de vis als de wijn hebben door de rooksmaak en het houtkarakter een iets hoger smaakgehalte en dat past perfect bij elkaar. door Corria Houthuizen
Schuimige soep van gele paprika met gerookte heilbot is een recept van 24Kitchen