Goed gevulde avocadosalade

4
30 min-
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

AardappelsVerwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd de aardappels in gelijke parten en kook ze in het water circa 6 minuten. Giet de aardappels af en laat ze uitlekken. Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat en ris de tijm erboven. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en bak de aardappels in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Hussel halverwege om. AvocadosaladeBak de spekreepjes in een droge koekenpan in circa 10 minuten krokant. Voeg de zonnebloempitten toe en bak circa 4 minuten mee. Laat de spekjes en zonnebloempitten uitlekken op een bord keukenpapier. Halveer de druiven. Snijd de augurken en verkruimel de feta. Meng in een kom de druiven met de augurken, feta, spekjes en zonnebloempitten. Haal de blaadjes van de little gem los en voeg met de rucola toe aan de kom. Knijp het sap van de limoen boven de kom uit en meng de olijfolie extra vergine erdoor. Haal de aardappels uit de oven en meng door de salade. Snijd de radijsjes in stukjes en meng door de salade. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en de schil en snijd de avocado’s in parten. ServerenVerdeel de salade over borden en steek de parten avocado erin.

Goed gevulde avocadosalade is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip-avocadosalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gordita's met gegrilde kip en avocadosalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Avocadosalade met aardbeien, frambozen en feta
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Zelfgemaakte friet
40 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Cake met chocolade en studentenhaver
20 min Snack
Bekijk recept
Citroen merengue
Bekijk recept