Aardappelgratin

4
2 uur-
Bijgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Pel en hak de knoflook. Ris de tijm en hak de tijm fijn. Breng de melk, slagroom, knoflook, tijm, nootmuskaat en zout en peper aan de kook. Laat circa 2 minuten trekken. Schil en snijd de aardappels in plakjes van 0,5 centimeter. Leg de plakjes in een geboterde ovenschaal en bedek met het roommengsel. Rasp als laatste de kaas over de bovenkant zodat deze mooi kan smelten en kleuren in de oven. Bak de gratin in circa anderhalf uur gaar.

Aardappelgratin is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Gebakken rendierbiefstuk met gestoofde savooiekool, cantharellenportjus en cranberrycompote
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Lamskroon met rozemarijn
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stap-voor-stap aardappelgratin
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept