Deeg Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje boter, water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het circa 30 minuten rusten in de koelkast. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette bakvorm ermee. Bestrijk de rand van het deeg met water en maak er met je duim en wijsvinger een gekartelde rand van. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Vulling Verwarm de oven op 180 ºC. Meng het ei met de eidooiers, de room, de melk en de walnotenolie. Snijd de brie in plakjes. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in plakjes. Verdeel de peren en de brie over het deeg. Schenk het eimengsel erop en verdeel er de walnoten over. Bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar. Serveer de taart lauwwarm. Bedruip voor het serveren met de honing. Tip Om zeker te zijn van een krokante bodem, kun je de deegbodem bestrooien met een dun laagje paneermeel.
Perenbrietaart met walnoten en honing is een recept van 24Kitchen