Auberginesoep Verwarm de oven voor op 200 ºC. Schenk een scheut olie in de ovenschaal en bestrooi met een beetje zout en peper. Halveer de aubergines over de lengte en leg met de schil naar boven in de ovenschaal. Pel en snijd de knoflook in plakken. Ris de tijm. Bestrooi de aubergine ermee en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Zet de ovenschaal circa 30 minuten in de voorverwarmde oven en laat daarna afkoelen. Laat de boter smelten in een pan. Pel en snipper de ui en fruit circa 2 minuten in de boter. Voeg daarna de bloem toe en maak een roux. Voeg de bouillon toe. Schep het vlees uit de aubergine, snijd grof en schep in de pan. Voeg de knoflook, tijm en room toe en laat circa 15 minuten doorkoken. Rasp de limoen boven de pan en pureer de soep fijn met een staafmixer Oregano-olie Verwarm de olie tot circa 45 ºC. Ris de oregano en voeg toe. Pureer fijn met de staafmixer. Serveren Pel de staartjes van de hele rivierkreeft. Schil de groene asperge en snijd de asperges rondom in lange repen. Schep de soep in een kom. Leg de asperge “noedels” en de rivierkreeftstaartjes in het midden van het bord en leg de hele rivierkreeft over de rand. Druppel de oregano-olie eromheen.
Romige aubergine-knoflooksoep met rivierkreeftstaartjes is een recept van 24Kitchen