Verwarm de oven op 200 °C. Pasta en bloemkool Breng een pan water met zout aan de kook en kook de pasta circa 9 minuten. Breng nog een pan water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook de bloemkoolroosjes circa 5 minuten. Giet de pasta en bloemkool af. Pasta al forno met worst en bloemkoolPel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Pluk en snijd de blaadjes salie in dunne repen. Verwijder het velletje van de worstjes en draai van het gehakt balletjes ter grootte van een knikker. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes in circa 3 minuten rondom goudbruin. Schep de balletjes op een bord. Bak in de pan van de gehaktballetjes de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de salie toe en bak nog circa 1 minuut mee. Schenk het water erbij en roer de mascarpone erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Giet de saus bij de bloemkool. Pureer de saus glad met de staafmixer. Ris de tijm. Meng de pasta, gehaktballetjes en de saus in een ovenschaal en strooi de paneermeel en de tijm erover. Schuif de schaal in de oven en bak in circa 10 minuten gaar.