Pasta al forno

4
30 min-
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven op 200 °C. Pasta en bloemkool Breng een pan water met zout aan de kook en kook de pasta circa 9 minuten. Breng nog een pan water aan de kook. Snijd de bloemkool in roosjes en kook de bloemkoolroosjes circa 5 minuten. Giet de pasta en bloemkool af. Pasta al forno met worst en bloemkoolPel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook. Pluk en snijd de blaadjes salie in dunne repen. Verwijder het velletje van de worstjes en draai van het gehakt balletjes ter grootte van een knikker. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de gehaktballetjes in circa 3 minuten rondom goudbruin. Schep de balletjes op een bord. Bak in de pan van de gehaktballetjes de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de salie toe en bak nog circa 1 minuut mee. Schenk het water erbij en roer de mascarpone erdoor. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Giet de saus bij de bloemkool. Pureer de saus glad met de staafmixer. Ris de tijm. Meng de pasta, gehaktballetjes en de saus in een ovenschaal en strooi de paneermeel en de tijm erover. Schuif de schaal in de oven en bak in circa 10 minuten gaar. 

Pasta al forno is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Bietjessalade met ui en ricotta
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van pasta en courgette
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergineschotel met pomodori
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Farrosalade met gedroogde tomaat en basilicumpesto
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kruidige pasta met geitenkaas
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige pasta met salami
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met rode zalm
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept