Wortelsap Pers de winterpenen en de gemberwortel in de sapcentrifuge. Houd 500 ml apart voor de wortelbanketbakkersroom en serveer de rest als drankje. Wortelcake Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de springvorm in. Schil en rasp de wortels. Meng de wortels met het volkorenmeel, bakpoeder, zout, kaneelpoeder en de rozijnen. Pel de bananen en pureer ze met het wortelsap. Meng het meelmengsel door het de wortelmengsel en voeg de kokosolie toe. Vet de springvorm in en leg een bakpapiertje op de bodem. Schenk het beslag in de springvorm en bak de cake circa 50 minuten. Wortelbanketbakkersroom Breng in een pan het wortelsap aan de kook. Roer de eidooiers los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje wortelsap door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de wortelbanketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 3 minuten. Laat de wortelbanketbakkersroom afgedekt met plasticfolie afkoelen Honing-muesli Verhit de lijnzaadolie in een pan en bak de muesli in circa 3 minuten krokant. Blus af met de honing en laat circa 1 minuut afkoelen. Chocolade-tortilla krokantjes Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de tortilla’s in punten en verdeel ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 10 minuten krokant en laat ze afkoelen. Tableer de chocolade. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bestrijk de krokante tortilla ermee, laat opstijven. Bestrijk de wortelcake met de wortelbanketbakkersroom, verdeel de honing-muesli erover en steek de chocolade-tortilla krokantjes in de taart. Garneer met plakjes banaan en rode bessen. Tip Als je geen sapcentrifuge hebt, kun je gewoon wortelsap kopen. Ook zonder gember in het wortelsap is het lekker.
Sipke Jan’s Worteltaart is een recept van 24Kitchen