Pel de ui. Snijd de groenten in stukken en breng in een pan met ruim water aan de kook. Scheur de laurierblaadjes in stukken en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper en laat (afhankelijk van de grootte) de kalfstong in 6 tot 8 uur langzaam garen. Als het puntje van de tong te pellen is, is de kalfstong gaar. Laat de tong in zijn eigen kookvocht afkoelen en pel het vel van de tong. Snijd de tong in blokjes van circa 1,5 centimeter. French Dressing Pel en snipper de sjalot. Meng de sjalot met een beetje zout, peper, witte wijnazijn en mosterd. Voeg daarna druppelsgewijs de olijfolie toe. Hak de peterselie fijn en voeg voor het serveren toe aan de dressing. Breng de dressing op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Garnituren Pluk de kropsla en leg de sla op ijswater. Schil en snijd de bieten in brunoise. Kook de kwarteleitjes circa 1 minuut en spoel ze koud. Pel de eitjes en halveer ze. Verwarm een pan en rooster de notenmix in circa 3 minuten goudbruin. Serveren Leg de kropsla en rucola in het midden van het bord. Verdeel de kalfstong, gesneden biet, kwarteleitjes en noten over het bord. Druppel hier de French dressing omheen. Tip Wil je de kalfstong zelf pekelen? Leg de tong dan 12 uur in koud en gezouten water in de koelkast. De juiste verhouding is hierbij 30 gram zout op 1 liter water. Voor het pekelen van een kalfstong heb je ongeveer 2 liter water nodig.
Salade van kalfstong, kwarteleitjes en French dressing is een recept van 24Kitchen