Gebakken auberginesSnijd het kontje van de aubergines en snijd de aubergines in plakken van circa 0,5 centimeter dik. Kluts de eieren. Strooi de bloem en paneermeel apart op een bordje. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Wentel de plakken aubergine eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Bak de aubergines op laag vuur in circa 7 minuten om en om goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en peper. Kabeljauw met penne en pestoKook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke porties en wentel ze door de bloem. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Pluk de basilicum en pel de knoflook. Pureer de basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie extra vergine met de staafmixer tot pesto. Halveer de cherrytomaatjes.Roer de cherrytomaatjes en de helft van de pesto door de penne. Breng op smaak met zout en peper. Serveren Verdeel de penne over borden. Leg de kabeljauwfilets en de gebakken aubergines erbij. Lepel de resterende pesto erover.
Gebakken aubergines à la Méditerranée is een recept van 24Kitchen