Voorbereiding :Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng het water aan de kook en los de bouillonblokjes erin op. Schenk de helft van de bouillon in de ovenschaal. Breng de andere helft van de bouillon met de saffraandraadjes en de rijst aan de kook en kook in circa 15 minuten gaar. Giet de rijst eventueel af en laat de rijst met deksel op de pan doorgaren. Breng een pan met water aan de kook. Haal 12 bladeren van de kool en kook ze in 2-3 minuten beetgaar, spoel ze koud en laat goed uitlekken. Meng het gehakt met het ei, sambal en kerriepoeder. Leg de gekookte koolbladeren uit over het aanrecht en verdeel het gehakt erover. Rol de bladeren op en vouw de zijkanten naar binnen. Leg de koolrolletjes met de naad naar beneden in de ovenschaal met de bouillon en laat in circa 25 minuten gaar worden in de oven. Snijd de rest van de kool fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit een scheut olie in de wok en bak de paprika circa 4 minuten. Voeg de kool toe en bak circa 6 minuten of tot de kool geslonken is. Serveren Verdeel de rijst en de groenten over borden en leg de koolrolletjes erbij.Tip Is het gehakt te nat, voeg dan gewoon wat paneermeel toe.
Koolrolletjes met spicy gehakt is een recept van 24Kitchen