Jus van spekjes

4
15 min-
-
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd het spek in reepjes. Bak de spekjes langzaam uit tot ze bruin en krokant zijn. Schep de spekjes uit de pan en giet het vet weg. Pel en snipper de sjalot en voeg toe aan de pan van de spekjes. Ris de tijm en voeg toe. Blus af met de wijn en port. Maak in een steelpan een roux door de boter te smelten en voeg de bloem toe. Roer goed door tot de bloem is opgenomen. Voeg de bouillon toe en blijf roeren om klontjes te voorkomen. Voeg de sjalot, tijm, rode wijn en rode port bij de roux. Laat de saus 10 minuten inkoken tot het de juiste dikte heeft. Serveer de jus bij de andijviestamppot. Tip: Je kunt in plaats van runderbouillon ook 250 ml water en een runderbouillonblokje gebruiken. Bekijk hier alle tips van Andy.

Jus van spekjes is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Provençaalse kip met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Salade met raclettekaas, walnoten en spekjes
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gestoofde venkel met spekjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwvink met citroenjeneverjus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkensfilet met tijm-honingmarinade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boerenmeisjes
5 min
Bekijk recept