Peruaanse lamsbout Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng water met wat zout aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze over de lengte in tweeën. Blancheer de aardappels circa 3 minuten. Leg de lamsbout in de braadslee en kerf 6 gleufjes in het vlees. Pel en plet de teentjes knoflook. Vul elk gaatje met de knoflook. Schik de aardappels om de lamsbout heen. Plaats de braadslee in de oven en schenk de helft van de wijn over het vlees. Braad het vlees 1,5 uur en bedruip het elk kwartier met scheutjes wijn. Kruidenolie Hak voor de kruidenolie de munt en koriander fijn. Meng met een scheut olie en een beetje zout en versgemalen peper. Bestrijk het vlees hiermee. Salade Maak de avocado’s schoon. Snijd de avocado in plakjes. Pel en snipper de ui. Hak de olijven grof. Snijd het hoedje van de peper en 'rol' de pitjes tussen je handen eruit. Snijd de peper in dunne ringetjes. Verwarm de azijn met suiker. Serveer de salade in een schaaltje en schenk er een beetje gezoete azijn overheen. Serveer Snijd het vlees in dikke plakken en serveer met aardappels en de avocadosalade.