Arroz tapado

4
30 min-
-
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Arroz tapado Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Kook de eieren in circa 7 minuten hard. Pel de eieren en hak ze in kleine stukjes. Verwarm de frituurpan voor op 170 °C. Schil en snijd de aardappel in blokjes en spoel ze af met water. Droog goed af. Frituur de aardappel in circa 2 minuten goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Snelle tomatensaus Pureer de tomaten met het water in de blender. Arroz tapado Pel en snipper de ui en pel en snijd de knoflook. Snijd de peper in dunne ringen, hak de koriander grof en ris de tijm. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook, peper, de helft van de koriander, tijm, komijn en versgemalen peper circa 2 minuten. Voeg de tomatensaus toe en bak al roerend circa 5 minuten. Schil en snijd de wortel in kleine blokjes. Voeg het gehakt de erwten en de wortelblokjes toe. Voeg wanneer het gehakt niet meer roze is het ei en de pindakaas toe. Voeg als laatste de aardappelblokjes toe en roer goed door. Halveer de tomaten, snijd ze in plakjes en hak ze grof. Serveren Gebruik voor de opmaak de grootste stekerring. Schep eerst een laag rijst in de stekerring. Voeg vervolgens het vleesmengsel toe en dek af met een laag rijst. Garneer met koriander, gehakte tomaat, aardappel en ketchup.

Arroz tapado is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker


Arroz con pollo
Bekijk recept
Arroz a la cubana
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Arroz con leche uit Cuba (rijst met melk)
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Arroz con crosta (rijst in een korst)
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept