Pompoen-linzensoepPel en snipper de ui. Schil en snijd de gember fijn. Halveer de pompoen in de lengte, verwijder de pitten en snijd de pompoen in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de komijnzaadjes circa 2 minuten, tot ze openspringen. Voeg de ui, gember, kurkuma en komijnpoeder toe en bak circa 2 minuten mee. Spoel de linzen af. Schenk het water erbij en voeg de pompoen en de helft van de linzen toe. Laat met de deksel op de pan circa 15 minuten pruttelen. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Pluk en snijd de blaadjes munt in repen. Roer de munt, kokosmelk en de resterende linzen door de soep. AardappelkoekjesSchil en rasp de aardappels fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Meng de aardappels met de bosuitjes en de maïzena en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en verdeel het aardappelmengsel in porties in de pan, druk licht aan en bak om en om in circa 6 minuten op laag vuur gaar.
Pompoen-linzensoep met aardappelkoekjes is een recept van 24Kitchen