Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Verwijder de kontjes van de asperges en snijd de asperges in drieën. Blancheer de asperges circa 2 minuten en spoel ze koud met water. Pel de ui. Schil de wortel. Snijd de ui, wortel en prei in stukjes. Verwarm een brede pan en fruit de groente circa 4 minuten in een beetje olie. Voeg twee derde van de geblancheerde asperges en al de bloem toe. Houd de rest van de asperges apart voor later. Voeg de witte wijn en bouillon al roerend toe. Laat de soep circa 5 minuten koken. Verwarm de grillpan. Snijd de ciabatta in plakken en besprenkel met olijfolie en een beetje grof zeezout. Gril het brood circa 1 minuut per kant. Snijd een tomaat in plakjes en beleg de ciabatta ermee. Roer de crème fraîche door de soep en rasp de nootmuskaat boven de pan naar smaak. Blender de soep met de staafmixer en voeg tijdens het pureren de spinazie toe zodat de soep mooi groen word. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Serveer Verdeel de soep en de overgebleven asperges over de borden en besprenkel met een scheut olijfolie. Serveer de gegrilde ciabatta naast de soep.
Zuppa di asparagi verdi (groene aspergesoep) is een recept van 24Kitchen