Kook de tagliatelle gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Breng een pan water aan de kook met een beetje zout. Snijd de onderkant van de asperges. Snijd de asperges in stukken van circa 1 centimeter. Pel en snipper de sjalot. Pel en hak de knoflook. Fruit de sjalot en knoflook circa 3 minuten in een scheutje olijfolie. Voeg de asperges toe en blus af met de witte wijn. Verbrokkel de gorgonzola. Voeg de room en gorgonzola toe aan de asperges. Pluk de basilicum en rasp de Parmezaanse kaas. Voeg toe aan de saus en roer goed door. Giet de pasta af en meng met de saus. Breng op smaak met versgemalen peper en een beetje zout. Snijd de gedroogde tomaten in repen. Voeg de truffelpasta en gedroogde tomaten toe. Garneer met wat takjes basilicum.
Tagliatelle con asparagi e tartufo (tagliattelle met asperge en truffel) is een recept van 24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Truffelgnocchi met haricots verts, ei en fricandeau