Slasoep Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Laat afkoelen. Schenk de groentebouillon met het sap van de limoen in de blender. Pluk de sla (houd de kleine blaadjes achter voor de garnering). Snijd de grote bladeren fijn en voeg deze toe aan de blender en pureer tot een gladde soep. Halveer de avocado en snijd partjes van het vruchtvlees. Voeg ze toe aan de soep en draai pureer fijn. (dit geeft de soep een mooie binding). Voeg als laatste de gefruite ui en knoflook toe en pureer glad. Garnituren Halveer de chilipeper over de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de chilipeper in fijne brunoise. Pluk en snijd de koriander ragfijn. Meng de koriander en de chilipeper door de yoghurt. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de radijsjes in flinterdunne plakjes en leg ze in ijswater. Pel de tijgergarnalen maar laat het staartje zitten. Snijd ze over de rug in en verwijder het darmkanaal. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de tijgergarnalen in circa 1 minuut op elke kant goudbruin. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Serveren Schenk een laagje van circa 2 centimeter soep in een diep bord. Verdeel de warme tijgergarnalen over de borden en plaats ze met het staartje omhoog. Druppel er een beetje yoghurt tussen. Droog de plakjes radijs tussen keukenpapier en zet ze in de yoghurt en tegen de tijgergarnalen. Garneer het gerecht met wat kleine blaadjes sla en Shiso Purper.
Avocado-sla-soep met gebakken tijgergarnalen is een recept van 24Kitchen