AardappelpureeBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.Kook de aardappels in de pan in circa 15 minuten gaar.Giet de aardappels af en stoom ze droog. Verwarm de melk. Pureer de aardappels met een pureestamper en maak de puree smeuïg met de melk. Hak de bieslook fijn, roer door de puree en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Balletjes in Limburgse stroopsausPel en snipper de ui. Meng in een kom het gehakt, ei, ui, mosterd, paneermeel en een beetje zout en versgemalen peper. Rol ballen ter grootte van een pingpongbal. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de balletjes in circa 8 minuten rondom goudbruin en gaar. Haal de ballen uit de pan en leg ze op een bordje. Pel en snijd de uien in halve ringen.Bak de uien in de pan van de balletjes in circa 3 minuten bruin. Voeg de appelsap, appelstroop en de gehaktballetjes toe en laat circa 4 minuten garen. BietjesSnijd de bietjes in blokjes. Snijd de appel in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne repen. Meng in een kom de bietjes en de appel met de frambozenazijn en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. ServerenVerdeel de aardappelpuree, balletjes en de bietjes over borden. Verdeel de appel over de bietjes. Tip Om de bietjessalade meer kleur te geven snijd je een half bosje bieslook fijn en strooi je deze over de salade.
Balletjes in Limburgse stroopsaus is een recept van 24Kitchen
Dit vind je misschien ook lekker
Hertenbiefstuk met wijn-stroopsaus en vanille-appeltjes