TritatoVerhit boter en een scheut olijfolie in een koekenpan. Pel en snipper de ui en fruit de helft in de pan met boter en olie. Snijd de bleekselderij in reepjes en voeg toe. Rul het gehakt in circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree, rode wijn en versgemalen peper toe. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Roer goed door. Zet het vuur uit.Zucchine al limoneSchaaf de courgette in plakken van circa 0,5 centimeter. Pel en hak de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit de andere helft van de ui en de knoflook circa 1 minuut. Voeg de courgette toe en rasp de citroen erboven. Hak de peterselie en de bladselderij fijn en voeg samen met de ricotta toe. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.Giet de pappardella af en voeg de courgette en het gehakt toe aan de pasta. Verwarm nog even kort.ServerenVerdeel de pasta over borden en garneer met fijngesneden bladpeterselie.
Pappardelle con zucchine e tritato al limone (pappardelle met courgette, gehakt en citroen) is een recept van 24Kitchen