Ananas met rozemarijnhoning en pistache ‘sponge’-taartje

4
15 min-
Nagerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

’s Middags voorbereiden Pistache ‘sponge’-taartjeSmelt de roomboter op laag vuur en laat kleuren tot het goudbruin is en daarna tot lauw afkoelen. Hak de pistachenoten zeer fijn in een keukenmachine. Voeg bloem, honing, basterdsuiker en zout toe en meng door elkaar met een lepel. Klop de eiwitten iets los en meng goed door het pistachemengsel. Schenk de bruine boter erbij en roer er doorheen. Vet indien nodig de vormpjes in met de overgebleven beurre noisette uit de pan of boter/neutrale olie. Vul de vormpjes tot driekwart met het beslag. Bewaaradvies: Bewaar de gevulde vormpjes, afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Rozemarijnhoning Pluk de rozemarijn. Verwarm de honing met de rozemarijn tot het warm is en laat minstens 5 minuten staan zodat de rozemarijn smaak kan afgeven. Kaneelmascarpone Roer de mascarpone met zure room en kaneel door elkaar en zet in de koelkast. Ananas Halveer de ananas, verwijder de kern en snijd een helft in zes parten. Snijd het vruchtvlees van de schil af en daarna in plakjes van een halve centimeter dik.’s Avonds afmaken ‘Sponge’-taartjeVerwarm de oven voor op 180 ºC. Bak de voorbereidde taartjes circa 15-17 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Opmaak bord Leg de ananas dakpansgewijs op het bord en schenk er de warme honing overheen. Zet het taartje er naast. Schep de mascarpone in een quenellevorm met behulp van twee lepels of spuit het in een grote toef op het bord.  Dit gerecht hoort bij het menu Easy Going.  Extra dry Prosecco Een heerlijk en lekker makkelijk nagerecht verdient bij voorkeur een lichte en luchtige afsluiting. Dat gaat heel goed met een Prosecco, maar dan wel een extra dry variant. Dat is, ondanks wat de naam doet vermoeden, geen extra droge wijn. Dry en Extra Dry zijn benamingen die aangeven dat die wijn net even zoeter is dan de BRUT. BRUT is dus droger. Op de fles zou bij het druivenras wel eens GLERA kunnen staan in plaats van Prosecco (de naam van de druif waar deze wijn van gemaakt is). Glera is namelijk de officiële schuilnaam voor Prosecco en dus van exact hetzelfde druivenras gemaakt! door Corria Houthuizen  

Ananas met rozemarijnhoning en pistache ‘sponge’-taartje is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Amandelgebak met mirabellen
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Auberginetaartje
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept

Bloemkoolcurry met ananas-amandelsalsa
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tropische kip salade
40 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wokstamppot met spitskool, ananas en seroendeng
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept