Compote Wel de abrikozen een nacht in warm water en snijd ze grof. Breng de gewelde abrikozen met de rasp van de limoen en sinaasappel en de likeur aan de kook. Kook tot een dikke compote en pureer grof met een blender. Laat afkoelen. Bitterkoekjesmousse Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng het vanillemerg, 300 milliliter melk, amandellikeur en suiker aan de kook. Verkruimel de bitterkoekjes boven de pan. Roer de custardpoeder los met de koude melk en schenk dit al roerende in de pan. Breng het geheel aan de kook en laat al roerende circa 3 minuten koken. Schenk de custard over in een ovenschaal en druk er plasticfolie op (op deze manier krijg je geen vliesje). Laat in circa 30 minuten afkoelen. Klop de slagroom lobbig en spatel voorzichtig door de koude bitterkoekjesmousse. Oblie Verwarm de oven voor op 190 ºC. Splits de eieren, de eidooiers worden niet gebruikt, en smelt de boter. Meng de poedersuiker, bloem, boter, zout en eiwitten door elkaar met een garde. Strijk het beslag gelijkmatig uit op bakpapier. Bak de oblie in de oven in circa 8 minuten goudbruin en gaar en laat afkoelen. Breek de oblie in mooie schotsen. Crunch Rooster de pistachenootjes in een droge koekenpan en hak ze fijn. Snijd de cake in kleine blokjes en verkruimel de bitterkoekjes. Meng dit alles samen met de suiker en de likeur. Serveren Vul de glazen met een laag bitterkoekjesmousse, crunch en compote. Herhaal dit nogmaals en garneer met oblieschotsen.
Bitterkoekjes-trifle met abrikozencompote is een recept van 24Kitchen