Hartige wijnbladerpakketjes Verwarm de oven voor op 220 °C. Knip de trosjes tomaat in 8 porties. Verdeel de kaas in kleine stukjes. Haal de pitten uit de olijven. Blancheer de wijnbladeren in kokend water en spoel ze koud. Dep de bladeren goed droog en verwijder de harde nerf. Leg op een grote, licht met olie ingevette, bakplaat telkens 2 druivenbladeren zo op en tegen elkaar dat je een groot blad krijgt. Verdeel de trosjes tomaat, wat stukjes kaas en olijven over de bladeren, bestrooi ze met wat munt en sumak en vouw ze zo goed mogelijk dicht. Bestrooi de pakketjes met wat flake of zeezout. Besprenkel de pakketjes met een beetje olie. Bak de pakketjes 5-8 minuten in het midden van de hete oven tot de randjes van de druivenbladpakketjes knapperig beginnen te worden. Zoete wijnbladerpakketjes Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de kaas in kleine stukjes. Halveer de druiven. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Spoel de wijnbladeren af in heet water, dep goed droog en verwijder de harde nerf. Leg op een grote, licht met olie ingevette, bakplaat telkens 2 druivenbladeren zo op en tegen elkaar dat je een groter blad krijgt. Verdeel wat stukjes kaas, druiven en rozijnen over de bladeren, bestrooi ze met de pijnboompitten en vouw ze zo goed mogelijk dicht. Bestrooi de pakketjes met wat flake of zeezout. Besprenkel de pakketjes met een beetje olie. Bak de pakketjes 5-8 minuten in het midden van de hete oven tot de randjes van de druivenbladpakketjes knapperig beginnen te worden. Dressing Meng de ingrediënten op smaak met elkaar. Breng op smaak met een beetje zout. Serveer Serveer de hartige en zoete wijnbladerpakketjes los of door elkaar met de dressing.
Wijnbladerpakketjes met hartige en zoete vulling is een recept van 24Kitchen