Kokosmelk Draai met een kurkentrekker de ogen van de kokosnoot open en laat de kokosnoot leeglopen op een glas. Bewaar het kokoswater. Wikkel de noot in een theedoek en gebruik een hamer om de noot open te breken. Rasp het vruchtvlees of maal deze in de keukenmachine en giet het kokende water erover. Laat het afkoelen tot kamertemperatuur. (Dit duurt circa 30 minuten) Schep de geraspte kokos op een schone theedoek en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Dressing Verwarm in een steelpan, al roerend, balsamicoazijn, honing, olijfolie en kaneel circa 2 minuten. Schenk de dressing over in een schaaltje om het afkoelen te versnellen. Zwaardvis Snijd de zwaardvisfilet in reepjes en knijp er 5 limoenen erover uit. Marineer de zwaardvis in het limoensap. Hak de peterselie, koriander en basilicum en meng met de vis. Breng eventueel op smaak met een beetje zout. Schil en snijd de mango in reepjes. Serveren Serveer de sla in een diep bord en schep daarop de vis, mangoreepjes en dressing. Schenk het kokoswater en de kokosmelk over de vis. Snijd de peper fijn. Garneer met koriander, peper en partjes limoen. Tip: Wil je weten hoe je zelf een kokosnoot openbreekt? Bekijk deze video!
Pesce spada in camicia con frutto della passione e spaghetti con verdure grigliate (gepocheerde zwaardvis met passievrucht en spaghetti met gegrilde groente)