’s Middags voorbereiden Paprika-beurre blancPel en snipper de ui en fruit de ui in olijfolie in circa 2 minuten glazig. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in kleine stukjes. Voeg toe aan de ui en fruit 1 minuut mee. Voeg de rasp van een halve mandarijn en sap van de hele mandarijn toe. Schenk de witte wijn er bij en laat op laag vuur circa 2 minuten koken. Voeg de visbouillon en slagroom toe en breng aan de kook. Breng op smaak met een beetje zeezout en versgemalen witte peper. Pureer de saus in de blender, schenk door een bolzeef terug in de pan. Bewaar de saus voor de eindbereiding. SpinaziebeignetsBlancheer de spinazie circa 1 minuut in gezouten kokend water. Giet direct op een zeef en spoel af met koud water. Knijp met beide handen al het vocht uit de spinazie. Pel en snijd de knoflook. Rasp de Parmezaanse kaas. Pureer de spinazie grof in de keukenmachine, voeg daarna bloem, eieren, knoflook en de Parmezaanse kaas toe en meng in de machine goed door elkaar. Breng op smaak met een beetje zeezout en peper uit de molen. ’s Avonds afmaken Geroosterde kerstomaatjesVerwarm de oven voor op 195 ˚C. Leg de tomaatjes (met kroontje) op een bakplaat en besprenkel ze met honing en olijfolie. Strooi er middelgrof zeezout over. Rooster ze 15-18 minuten in de oven tot ze opengebarsten zijn. De tijd kan afhangen van de grootte en de rijpheid van de tomaatjes. (nb: de kroontjes van de tomaat zijn niet eetbaar) Dorade Haal de doradefilets minstens 15 minuten voor het bakken uit de koelkast! Bestrooi de doradefilets licht met zeezout. Verwarm olijfolie in een bakpan. Bak de doradefilets eerst circa 2-3 minuten op de huidkant. Draai de vis om en bak nog 1-2 minuten. Zet het vuur uit en dek de pan losjes af met aluminiumfolie. Spinazie “beignets” Verhit een scheut olie in een bakpan, schep met een eetlepels hoopjes spinaziebeslag in de pan en bak om en om circa 2 minuten, tot de beignets goudbruin maar nog wel zacht van binnen zijn. Bak 2 beignets per persoon. Paprika-beurre blanc Verwarm de paprika-beurre blanc en klop er op het laatste moment met een garde ijskoude blokjes boter doorheen. Opmaak bord Leg de doradefilet op het bord, verdeel de tomaatjes en twee beignets rondom. Schenk de saus erlangs. Dit gerecht hoort bij het menu Easy Going. Roussane uit Australië Australië is bekend om zijn rijpe Chardonnay en overzwoele Shiraz wijnen, maar er wordt ook steeds vaker met andere druiven gewerkt. Zoals in dit geval de Roussane, die van origine afkomstig is uit de Franse Rhone. De Roussane geeft niet altijd hele grote opbrengsten, maar geeft dan wel vaak wijnen met diepgang die je ook nog eens goed op eikenhout kunt laten rijpen. Deze wijn komt uit Mc Laren Vale, en alhoewel dat niet bepaald om de hoek ligt, is dit een geweldige bestemming voor een wijnreis. Je kunt een route volgen langs 65 wijnkelders en in elke wijngaard picknicken. Vissen, duiken, surfen en bourgondisch eten, het kan er allemaal. En of je nou budget hebt voor een fiets of een limo, je kunt er op allerlei manieren rondtoeren. door Corria Houthuizen
Dorade met spinazie “beignets” is een recept van 24Kitchen