MosterdsoepPel en snipper de ui.Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten. Schenk het water en de room erbij en voeg het bouillonblokje toe. Breng op smaak met mosterd en een beetje zout. Breng het geheel aan de kook en zet het vuur laag. Meng in een klein kopje de maïzena en roer aan met 1 eetlepel koud water. Voeg toe aan de soep en laat nog circa 5 minuten meekoken op laag vuur. Roer af en toe door met een garde. Venkel-rolmopssaladeVerwarm de oven voor op 180 ºC. Snij de venkelknollen zo fijn mogelijk en meng in een kom met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de rolmops in fijne stukjes en meng met de venkel. Giet ook een beetje van het vocht van de rolmops over de venkel. Pel en snipper de sjalot en meng door de venkelsalade Snijd lange vingers van het brood en rooster het brood in de oven in circa 5 minuten goudbruin en krokant. Serveren Neem een soepbord en begin met het maken van een eilandje van venkel en rolmops in het midden van het bord. Schenk de hete soep eromheen en garneer met de krokante lange vingers. Serveer de resterend venkel-rolmopssalade met de croutons er in een kom naast.
Mosterdsoep met venkel-rolmopssalade is een recept van 24Kitchen