Mediterrane volle groentetaart

1
15 min-
-
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Deeg Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist en een scheutje olie. Strooi zout over de bloem en kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm ermee. Groentevulling Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergine en courgette in blokjes. Pel de rode ui en snijd de ui in parten. Halveer de venkel, snijd de kern eruit en snijd de venkel in parten. Halveer de cherrytomaatjes. Verdeel de aubergine, courgette, rode ui, venkel en cherrytomaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de groenten circa 15 minuten. Verlaag de de oventemperatuur naar 180 ºC. Verdeel de couscous over de taartbodem. Verkruimel de ricotta, pel en hak de knoflook, ris de tijm en rozemarijn en hak fijn, meng samen met de eieren room en de groente. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Verdeel de groente in de taartvorm. Bak de taart circa 20 minuten tot de korst krokant is.

Mediterrane volle groentetaart is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Groentetaart met kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse groentetaart
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentetaart met verse geitenkaas
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentetaart met tonijn
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mediterrane pastaschotel met Chaumes
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept