Deeg Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin water, gist en een scheutje olie. Strooi zout over de bloem en kneed de bloem beetje bij beetje door het gistmengsel tot een soepel deeg. Bestuif een kom met bloem, leg het deeg erin en laat afgedekt met plasticfolie circa 30 minuten rijzen. Rol het deeg uit en bekleed een ingevette taartvorm ermee. Groentevulling Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergine en courgette in blokjes. Pel de rode ui en snijd de ui in parten. Halveer de venkel, snijd de kern eruit en snijd de venkel in parten. Halveer de cherrytomaatjes. Verdeel de aubergine, courgette, rode ui, venkel en cherrytomaatjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de groenten circa 15 minuten. Verlaag de de oventemperatuur naar 180 ºC. Verdeel de couscous over de taartbodem. Verkruimel de ricotta, pel en hak de knoflook, ris de tijm en rozemarijn en hak fijn, meng samen met de eieren room en de groente. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Verdeel de groente in de taartvorm. Bak de taart circa 20 minuten tot de korst krokant is.
Mediterrane volle groentetaart is een recept van 24Kitchen