Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta

4
15 min-
-
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Mechaoui Rooster het komijnzaad kort in een hete koekenpan. Snijd de koriander fijn. Pel en rasp de teentjes knoflook. Meng dit alles door elkaar en roer er een scheut olijfolie en het sap van een citroen door. Snijd het lamsvlees in grove blokjes en kneed de marinade erdoorheen. Marineer het vlees minimaal een half uur. Veeg het teveel aan kruiden van het vlees en rijg het vlees aan spiesen. Gril het vlees circa 10 minuten om en om op een hete grill of barbecue. Serveer met extra komijnzout (vijzel daarvoor wat komijnpoeder met zout). Köfte Verwarm de grillpan. Snijd de peterselie en koriander grof. Rasp de citroen. Pel en snijd de ui en knoflook grof. Mix de ui met de knoflook, peterselie, koriander, komijn, paprikapoeder, citroenrasp en –sap in een keukenmachine of met de staafmixer fijn tot een gladde pasta. Breng op smaak met een beetje zout. Kneed de pasta door het lamsgehakt. Vorm met vochtige handen köfte om de satéstokjes en gril ze in circa 10 minuten om en om gaar.

Mechaoui op stokjes met komijn-koriandermarinade en köfte met Marokkaanse kruidenpasta is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gesmoord varkensvlees
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rendang van Cisca
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig kippetje uit de oven
105 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vis masala met roodbaarsfilet
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept