Kaassoep uit AlkmaarPel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Schil en snijd bospeen ter grootte van de aardappelblokjes.Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook en kurkuma circa 2 minuten. Voeg het water de bouillonblokjes, aardappels, wortel en bloemkool toe. Breng aan de kook en kook de groente in circa 15 minuten gaar. Rasp de kaas en roer twee derde deel door de soep en laat smelten. Pluk en hak de peterselie fijn. Roer de peterselie op het einde door de soep en breng op smaak met een beetje versgemalen peper. ToastVerwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de plakken boerenbrood op een met bakpapier beklede bakplaat.Besmeer de plakken boerenbrood met de mosterd en de honing en bestrooi met de resterende kaas. Bak de plakken brood in de oven in circa 5 minuten krokant en goudbruin. ServerenSchenk de soep in kommen en serveer de plakken brood ernaast.