Sogan kebab met hele kleine sjalotjes in de schil Kneed het gehakt circa 15 minuten door met een beetje peper en zout. Was de sjalotjes in de schil. Vorm platte stukjes van het gehakt en rijg met de sjalotjes om en om aan de platte gehaktspiesen. Gril ze op de grilplaat of het liefst op de barbecue met houtskool tot ze goudbruin en gaar zijn. Keer ze elke 5 seconden, zodat ze niet uitdrogen en de sappen zich goed verspreiden. Patlican kebab peper & zout met stukken aubergine Kneed het gehakt circa 15 minuten door met een beetje peper en zout. Snijd de aubergines in gelijke stukken van circa 3 bij 3 centimeter. Vorm platte stukjes van het gehakt en rijg om en om aan de platte gehaktspiesen met de aubergine. Gril ze op de grilplaat of het liefst op de barbecue met houtskool tot ze gaar en goudbruin zijn. Keer ze elke 5 seconden, zodat ze niet uitdrogen en de sappen zich goed verspreiden. Turkse platte kebab met pistache Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de pistachenootjes heel fijn in de keukenmachine. Rasp de ui en knoflook. Meng in de keukenmachine de pistachenootjes, ui en knoflook met paprikapasta en gedroogde munt met het lamsgehakt. Breng op smaak met een beetje zout. Beleg een bakplaat met bakpapier. Haal het vlees uit de keukenmachine en druk met natte handen plat tot een ronde platte kebab van circa 1 centimeter doorsnede. Leg ze op de bakplaat en bak de kebab in 10 – 15 minuten goudbruin en gaar. Halveer Turks brood in de lengte en leg de kebab erop. Hak de peterselie en bestrooi het brood ermee.