Zalmkoekjes met yoghurt-bieslookdipBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in het water in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen. Giet de zalm af en maak in een kom los met een vork. Snijd de bieslook fijn. Meng de aardappels met de zalm, de helft van de bieslook (de rest is voor het sausje), en de eieren en breng op smaak met peper. Rol balletjes van het beslag en druk ze een beetje plat. Meng de Griekse yoghurt met de resterende bieslook en breng op smaak met peper. VijfkleurengroenteBreng een pan met water een beetje zout aan de kook. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in dunne reepjes. Verhit olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de paprika’s toe en bak circa 4 minuten mee. Haal de uiteindes van de sperziebonen en breek de bonen doormidden. Kook de sperziebonen in de pan met water in circa 6 minuten gaar. Giet de bonen af. Giet de maïs af. Schil en rasp de wortel. Voeg de wortel, mais en sperziebonen toe en warm goed door. Breng op smaak met peper. Zalmkoekjes bakkenVerhit een scheutje olijfolie in een (koeken)pan en bak de zalmkoekjes in circa 5 minuten om en om goudbruin. ServerenVerdeel de groenten over het midden van de borden en leg er 3 zalmkoekjes bij. Serveer de yoghurt-bieslooksaus erbij.
Zalmkoekjes met vijfkleurengroente is een recept van 24Kitchen