Verwarm de oven voor op 180 ºC. Schil de aardappels en kook ze in circa 20 minuten gaar. Giet de aardappels af en pureer ze met de passe-vite. Rasp de Parmezaanse kaas. Meng de melk met de aardappelpuree en Parmezaanse kaas. Rasp de nootmuskaat erdoor. Voeg de eieren en de helft van de boter toe. Snijd de salami in dunne plakjes. Snijd de mozzarella, gerookte kaas en schouderham in blokjes. Snijd de basilicum fijn. Meng alles goed door elkaar en roer als laatst de ricotta erdoor. Vet de ovenschaal in met boter en bestrooi de schaal met paneermeel tot de hele schaal bedekt is met een laagje paneermeel. Schep het mengsel in de ovenschaal en bestrooi met wat Parmezaanse kaas en wat paneermeel. Snijd de koude boter in blokjes en verdeel over de ovenschotel. Bak de ovenschotel in circa 30 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.Tip: Serveer met Gio’s tomatensalade
Gateau di patate (aardappeltaart) is een recept van 24Kitchen