RijstBreng in een pan het water en de kokosmelk aan de kook. Kook de rijst in circa 9 minuten, op laag vuur onder af en toe roeren, gaar. Haal de pan van het vuur en laat de rijst circa 10 minuten met de deksel op de pan staan. Snijd de bosuitjes in ringetjes en roer de bosui door de rijst. Paksoi-ananas saladeSnijd de paksoi in dunne repen. Schil de ananas. Snijd de ananas in de lengte door vieren en verwijder de kern. Halveer de plakken ananas in de lengte en snijd de ananas in gelijke stukken. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Meng in een kom de ananas, paksoi, paprika en de seroendeng.Breng de salade op smaak met de sesamolie en een beetje zout en peper. Chili-kipSnijd de kipfilet in blokjes. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de kipfilet rondom in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Roer de chilisaus door de kip en warm kort door. ServerenVerdeel de rijst, paksoi-ananassalade en de chili-kip over borden.
Paksoi-ananassalade met kokosrijst is een recept van 24Kitchen