Witlof tarte tatin

1
1 uur-
Bijgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Karamelliseer de suiker. Breng de wijn aan de kook en blus de karamel af met de wijn. Snijd de onderkanten van de witlof en haal de kern eruit. Schenk de karamel in de taartpan. Snijd de witlofstronkjes in de breedte doormidden en zet ze strak naast elkaar in de karamel. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot 2 millimeter dik. Drapeer het deeg over de witlof en prik gaatjes in het deeg. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Giet de tarte tatin af en kook het vocht voor de helft in. Keer de vorm in 1 keer om op een serveerschaal en serveer warm. Bestrijk met het ingekookte vocht.

Witlof tarte tatin is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlof met rozemarijn en bacon uit de oven
10 min -
Bekijk recept
Arabische salade met courgetterolletjes
30 min- Voorgerecht
Bekijk recept