Yannan kip en ananasrijst

4
45 min-
Bijgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Yannan kip Snijd de kip in blokjes van 4x4 centimeter. Snijd de rode peper in ringen. Pluk en snijd de munt fijn. Schil en snijd de gember in reepjes. Meng de kip met de peper, munt en gember. Kook de kip in de bouillon en laat circa 25 minuten op zacht vuur doorkoken tot de kip gaar is. Laat de kip uitlekken, dep iets droog en wentel door de maïzena. Verhit de olie tot 180 ºC en frituur de kip in circa 3 minuten krokant en goudbruin.Ananasrijst Breng de rijst aan de kook volgens de bereidingswijze op de verpakking. Stoom de rijst droog. Schil en rasp de gember. Schil en snijd de ananas in blokjes. Verhit een scheutje olie in de wok. Bak de gember en de rijst circa 3 minuten. Voeg de ananas en de munt toe en bak nog circa 3 minuten.Salade rauwe courgette Rasp de courgette met de Chinese mandoline. Snijd de lente-ui in ringen en meng met de courgette. Snijd de shiitakes grof. Pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en bak de shiitakes en de knoflook circa 2 minuten. Haal de shiitakes uit de pan en meng met de olie door de rauwe courgette.Serveer Serveer de yannan kip met de ananasrijst en de salade.

Yannan kip en ananasrijst is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ananasrijst met garnalen
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Pittige ananasrijst met kip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananasrijst Uit India
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ananasrijst Met Garnalen
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept