Visfrietjes met groente en zachte kerriesaus

4
30 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Confetti-aardappelsBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in de pan met water in circa 15 minuten gaar. Snijd de bieslook fijn en roer met de helft van de boter door de aardappels. Groente en zachte kerriesausSmelt de rest van de boter in een pan, voeg het kerriepoeder toe en bak circa 2 minuten mee op laag vuur. Voeg de bloem toe en bak circa 3 minuten mee. Schenk, al roerende met een garde de melk erbij en gaar de kerriesaus op laag vuur circa 10 minuten. Roer af en toe goed door. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verdeel de broccoli en bloemkool in kleine roosjes. Kook de groenten in de pan met water in circa 4 minuten beetgaar. Giet de groenten af en laat goed uitlekken. VisfrietjesKlust de eieren in een kommetje, strooi de bloem in een bord en het paneermeel in een ander bord. Snijd de kabeljauwfilet in gelijke repen. Verhit olie en een klontje boter in een pan. Wentel de kabeljauw door de bloem, het ei en het paneermeel en bak in de pan met olie en boter in circa 6 minuten om en om goudbruin en gaar. ServerenVerdeel de aardappels en visfrietjes over borden en schep de broccoli en bloemkool met zachte kerriesaus ernaast.  

Visfrietjes met groente en zachte kerriesaus is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kerriesoep met wortel en koriander
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Indiase kip in kerriesaus
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsalade met sinaasappel en kerriedressing
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Zeewolf in een krokant jasje
0 min
Bekijk recept