Marokkaanse couscous-ovenschotel

4
30 min-
-
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

CoucousBreng een pan met het water, bouillonblokje, sap van de citroen en de chilivlokken aan de kook Giet de kikkererwten af en spoel ze schoon. Snijd de abrikozen fijn. Meng in een grote kom de couscous, kikkererwten, abrikozen en rozijnen. Schenk de bouillon op de couscous, dek af met een bord en laat circa 5 minuten wellen. (Uiteindelijk moet de couscous al het vocht opgenomen hebben) GehaktPel en snijd de ui in halve ui ringen. Verhit een scheutje olie in een pan en bak het gehakt, ui en kaneelpoeder circa 6 minuten op laag vuur.   Pluk en snijd de blaadjes koriander fijn. Schil en snijd de bleekselderij in kleine stukken. Voeg de bleekselderij toe aan het gehakt en bak circa 5 minuten. Voeg de koriander toe en warm goed door. Marokkaanse couscous ovenschotelVerwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel het gehaktmengsel in een met olie ingevette ovenschaal. Verdeel de couscous (zonder vocht) over het gehaktmengsel. Snijd de mozzarella in plakjes. Halveer de cherrytomaten. Verdeel de feta , cherrytomaten en de plakjes mozzarella over de couscous. Bak de ovenschotel in de oven in circa 10 minuten tot de kaas gesmolten is.   

Marokkaanse couscous-ovenschotel is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenschotel met gehakt en groente
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met boursin en ham
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel met tilapiafilet in ontbijtspek
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ovenschotel van groenten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met kip en peterselie
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkaanse couscous-falafelschotel
13 min Hoofdgerecht
Bekijk recept