Ossobuco Bestrooi de ossobuco’s om en om met een beetje bloem. Verhit een scheut olie in een ruime pan en bak de ossobuco’s in circa 10 minuten mooi bruin. Pel en snijd de ui in halve ringen. Schil en snijd de wortel in plakjes van circa 1 centimeter dik. Pel en plet de knoflook. Voeg de ui, wortel en knoflook toe aan de pan met ossobuco’s en bak circa 3 minuten mee. Pluk en hak de salie en peterselie fijn. Scheur de laurier in en voeg met de kruiden toe aan de ossobuco’s. Blus af met de wijn. Snijd de tomaten in blokjes van circa 2 centimeter. Voeg de tomaten toe en laat het geheel circa 2 uur garen met de deksel op de pan. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog word.Salade Verwarm een koekenpan op het vuur. Hak de walnoten grof en rooster ze circa 2 minuten in de pan. Maak croutons door het brood in blokjes van circa 2 centimeter te snijden. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg het brood toe aan de walnoten en bak tot het brood goudgeel en krokant is. Schep uit de pan en laat afkoelen. Bak in dezelfde pan de tomaatjes kort maar heet aan en blus na circa 1 minuut af met de balsamicoazijn. Zet de pan naast het vuur. Pel de ui en schaaf de ui flinterdun op de mandoline. Meng in een grote kom de spinazie, ui en een scheutje olijfolie. Kruimel de gorgonzola erover. Voeg als laatste de croutons, walnoten en tomaatjes toe.Serveer Serveer de ossobuco’ samen met saus en groente. Serveer met de salade.
Ossobuco con verdure e insalata di spinaci (ossobuco met groenten en spinaziesalade) is een recept van 24Kitchen