Char Siu (rood Chinees buikspek)

4
2 uur-
-
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Char Siu Snijd het spek in plakken van circa 2 centimeter dik en leg het spek in een diepe schaal. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Meng de knoflook, gember en de rest van de ingrediënten met elkaar tot een marinade. Marineer het spek minimaal 8 uur. Houd een derde van de marinade apart om later over het spek te strijken. Draai het spek regelmatig. Verwarm de oven op 180 ºC. Rooster het vlees circa 10 minuten. Keer het spek regelmatig om en bestrijk met de achtergehouden marinade. Verhoog de temperatuur naar 200 ºC en bak vervolgens nog eens 20 minuten. Het spek zal wat donkere randjes hebben, dit komt door het karamelliseren van de suikers. Laat het vlees even rusten voor het snijden. Snijd de speklapjes in kleine reepjes.Shiitake en Chinese kool uit de wok Vijzel de roze peperkorrels. Snijd de Chinese kool in repen. Snijd de shiitake in repen en schil en snijd de rettich in blokjes. Verhit een scheut olie in een wok en bak de shiitake in circa 2 minuten krokant. Voeg de Chinese kool, rucola en rettich toe. Blus de wokschotel af met een paar eetlepels van de buikspekmarinade. Serveer de groente op een schaal, verdeel daarover de Char Siu en bestrooi met de cashewnoten en roze peper.

Char Siu (rood Chinees buikspek) is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Babi pangang à la Jansen
2 uur-
Bekijk recept
Langzaamgegaard five spice buikspek
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gelakt buikspek & varkensballetjes met leffe, honing, piment & frisse kruiden
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Buikspek met salade van jonge groenten
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Crispy speklapjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Steamed buns met char siu varkensvlees
1uur- Bijgerecht
Bekijk recept
Char Siu
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
CHAR SIU (Surinaams-Chinees Varkensgerecht)
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept