Marinade Pel en hak de knoflook fijn en meng met het komijnpoeder, de azijn en de olie.Kalfswang Snijd de kalfswang in grove stukken. Voeg de marinade toe en masseer het vlees ermee. Laat minimaal 2 uur in de koelkast marineren. Verhit een scheutje olie in een pan. Strooi de suiker in de pan en karamelliseer de suiker goudbruin. Voeg het vlees en dan de apenjus toe. Bak circa 5 minuten op laag vuur tot het vlees rondom bruin is. Hak de peterselie. Pel en snipper de uien en de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosuitjes in dunne ringen. Ris de tijm. Schil en rasp de gember. Voeg de ui, sjalot, knoflook, bosuitjes, tijm, gember, kruidnagels en het 5-spicespoeder toe aan het vlees. Voeg water toe tot het vlees net onder staat. Snijd de peper in dunne ringen. Voeg de peper en de laurier toe en verbrokkel het bouillonblokje boven de pan. Laat het vlees op laag vuur met de deksel op de pan in circa 40 minuten gaar stoven.Bitawiri Verhit een scheut olie in een koekenpan. Bak de bitawiri circa 2 minuten en breng op smaak met een beetje zout en peper.Serveer Serveer de kalfswang met Surinaamse rijst en bitawiri
Gestoofde kalfswang uit Suriname is een recept van 24Kitchen