Shawarma Snijd het vlees in zo dun mogelijke plakjes. Stamp in de vijzel alle specerijen fijn en meng ze met het vlees. Voeg eventueel gevijzelde mastiek toe. Snijd de citroen in plakjes. Meng de azijn met de citroen en het gekruide vlees. Marineer afgedekt een paar uur. Haal het vlees uit de marinade en dep droog met keukenpapier. Meng het vlees met een scheut olie en bak in een droge hete grillpan of onder de hete grill in enkele minuten goudbruin.Toum Pel en snijd de knoflook fijn. Vijzel de knoflook met een beetje grof zout in de vijzel en voeg citroensap toe. Stamp net zolang tot je een fijne knoflookmayonaise (toum) hebt. Roer de zonnebloemolie door de toum tot een mooie emulsie. Garnituur Pluk de kruiden en meng ze met elkaar. Pel en snijd de ui in halve ringen.Serveer Verdeel het vlees, de kruiden en de ui over de flatbreads en schep overal wat toum op. Rol de flatbreads op en serveer direct.
Libanees broodje shawarma is een recept van 24Kitchen