Verwarm de oven voor op 165 ºC. Vet de taartpan in en beleg de bodem met bakpapier. Amandelappelcake Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Rasp de citroen, halveer en pers het sap uit boven een pan. Voeg 2 el witte basterdsuiker, citroenrasp en de appelblokjes toe. Gaar de appelblokjes circa 8 minuten. Maal de geschaafde amandelen, eieren, de rest van de basterdsuiker en de appels tot een glad beslag. Schenk het beslag in de ingevette taartpan. Bak de cake in circa 40 minuten goudbruin en gaar. Vanille crème fraîche Roer de crème fraîche glad met poedersuiker. Halveer het vanillestokje in de lengte, schaap het merg eruit en roer het merg door de crème fraîche. Serveer de cake lauw of warm met de vanille crème fraîche en garneer met een takje munt.
Amandel-appelcake met vanille crème fraîche (glutenvrij) is een recept van 24Kitchen