Couscous met makreel

4
30 min-
-
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Couscous wellenBreng het water aan de kook. Schep de couscous in een kom. Schenk het water erop, dek af met een bord en laat de couscous circa 5 minuten wellen. Voeg een flinke scheut olijfolie extra vergine en een beetje zout toe. Roer los met een vork. Couscous met makreelPel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Verhit een scheutje olie in een steelpan, voeg de ui, knoflook en de kappertjes toe en bak circa 1 minuut. Voeg de gepelde tomaten toe en verwarm circa 5 minuten. Snijd de courgette in kleine blokjes. Pluk en snijd de blaadjes peterselie fijn. Halveer de cherrytomaten. Verwijder de graten uit de makreel en pluk de makreel in kleine stukjes. Zet het vuur van de tomatensaus uit en voeg de courgette, peterselie, cherrytomaten, olijven en makreel toe. Roer goed door en breng op smaak met een beetje zout en peper. Rooster de pijnboompitten circa 3 minuten in een droge koekenpan. Roer de saus, pijnboompitten en rucola door de couscous. Halveer de citroen en pers de helft uit boven de couscous en roer goed door. Snijd de rest van de citroen in vieren en serveer bij de couscous. 

Couscous met makreel is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Makreelfilet en rabarberchutney
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Schelpjes met romige makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Couscoussalade met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in citroensaus met groene couscous
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige bloemkoolcouscoussalade
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept