Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Halveer een rode peper over de lengte en snijd in grove stukjes. Schep de pulp van de passievrucht in de blender met het water en de rode peper. Blender dit in circa 2 minuten. Zeef de puree. Hak de koriander fijn en voeg toe aan de passievruchten-pepersap. Verwarm het sap op laag vuur en voeg honing en sap van een limoen toe. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook. Hak de tweede peper fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de vis op de huid. Voeg de ui, peper en knoflook toe. Draai de vis voorzichtig om en bak nog circa 3 minuten. Halveer de tweede limoen en voeg het sap toe.Serveer Schep de gebakken ui, knoflook en peper in het midden van het bord en leg de dorade met de huid naar boven erop. Schep de passievruchtesaus erover. Garneer met een partje limoen en eventueel met fijngehakte koriander.
Dorade met passie (Suriname) is een recept van 24Kitchen