AardappelsBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Boen de aardappels schoon. Snijd de aardappels in gelijke stukken en kook de aardappels in de pan met water circa 15 minuten. Giet af en stoom ze droog. EierenBreng een pan met water en een beetje zout aan de kook, schep de eieren erin en kook ze circa 8 minuten. Giet ze af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en hak ze grof. MenestraPel en snijd de ui grof. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de chorizo circa 4 minuten. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en halveer de sperziebonen. Voeg de sperziebonen het water en het bouillonblokje toe aan de pan met chorizo en roer goed door. Breng het geheel aan de kook en laat circa 5 minuten met de deksel op de pan rustig stoven. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in stukjes. Laat de maïskorrels uitlekken. Voeg de aardappels, artisjokharten, maïskorrels en doperwten toe en warm goed door. Breng het geheel op smaak met peper Pluk en hak de peterselie fijn. ServerenVerdeel de menestra over de borden. Garneer met de gehakte eieren en peterselie.