AardappelpureeSchil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in een pan met water en de rasp van de sinaasappelschil in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Stamp de aardappels fijn met de pureestamper. Roer een flinke scheut olijfolie extra vierge door de puree en breng op smaak met een snufje nootmuskaat en een beetje zout en peper. Gegratineerde broccoli en bloemkoolVerwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Verdeel de bloemkool en broccoli in kleine roosjes. Kook de bloemkool circa 1 minuut in de pan met water. Voeg de broccoli toe en kook nog 3 minuten mee. Giet de bloemkool en broccoli af en laat goed uitlekken. Meng in een kom de crème fraîchemet de eieren en een beetje zout en peper. Roer de bloemkool en broccoli erdoor. Vet een ovenschaal in met olie en verdeel de groenten erover. Bestrooi met amandelen en de geraspte kaas en bak de groenteschotel in circa 15 minuten goudbruin en gaar. SliptongenDep de sliptongen droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en peper. Verhit de olie in de pan en bak de sliptongen op middelhoog vuur 2-3 minuten op een kant lichtbruin. Draai de vis om, voeg een klontje boter toe en bak deze kant ook lichtbruin. ServerenSchep de aardappelpuree op borden en leg de sliptongen erbij. Schep wat van de bakboter over de sliptongen. Serveer de groenteschotel er naast.
Gebakken sliptong met gegratineerde bloemkool en broccoli is een recept van 24Kitchen