Gevulde groente op Turkse wijze

4
30 min-
-
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.  Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Stoom goed droog. Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd het bosuitje in dunne ringen. Pluk en snijd de bladpeterselie en koriander fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de uien, knoflook, bosuitje, bladpeterselie, koriander, paprikapoeder, kaneelpoeder, gemberpoeder en chilivlokken circa 6 minuten op laag vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en laat circa 3 minuten zonder deksel pruttelen. Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Halveerde courgette in de lengte, verwijder de zaadlijsten en halveer de stukken courgette. Voeg de zaadlijsten van de courgette toe aan het tomatenmengsel. Snijd de fetakaas in blokjes. Meng de rijst en fetakaas door het tomatenmengsel. Vul de paprika’s en stukjes courgette met het mengsel. Leg de kapjes weer op de paprika’s. Besprenkel met olie. Schuif in de oven en bak in circa 15 minuten gaar.

Gevulde groente op Turkse wijze is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept