Coq au vin Verhit de olie in een ruime pan. Snijd de kippendijen over de lengte doormidden en wentel door de bloem. Bak de kippendijen in circa 5 minuten goudbruin en breng op smaak met een beetje zout en peper. Schep uit de pan op een bord. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd het spek in brunoise. Voeg de ui, knoflook en spek toe aan de pan van de kippendijen en fruit op laag vuur. Voeg na circa 2 minuten de tomatenpuree samen met de rode wijn, fond, laurier en rozemarijn toe. Breng aan de kook, voeg de kippendijen weer toe en laat ze circa 45 minuten zachtjes koken. Voeg de tomaten na 30 minuten toe.SaffraanmayonaiseVerwarm de olie in een pannetje tot het lauwwarm is. Voeg de saffraan toe en verwarm circa 3 minuten. Splits de eieren. Roer de eidooiers los met de mosterd en azijn. Schenk dit in een hoge smalle litermaat. Schenk hier de saffraanolie bij. Zet de staafmixer op de bodem en zet deze aan. Haal de staafmixer rustig naar boven, zodat alles mengt. Pluk en snijd de peterselie en meng erdoor.Serveren Serveer de coq au vin samen met het stokbrood en de saffraanmayonaise.
Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise is een recept van 24Kitchen