Was de schelpen en boen ze schoon met een borstel. Verwarm een brede pan. Leg de schelpen in de pan en voeg een scheut water toe. Breng aan de kook en laat circa 6 minuten koken tot de schelpen open staan. Giet af en laat afkoelen. Haal de schelpdieren uit de schelp en hak het vlees klein. Week het brood kort in de melk. Knijp uit en maal fijn in de keukenmachine. Verwarm de oven op 180 °C. Pel en snipper de sjalot en knoflook. Hak de koriander en peterselie fijn. Verhit een scheut olie en een klontje boter in een pan. Fruit in circa 3 minuten de sjalot, knoflook, koriander en peterselie. Snijd de peper in dunne ringetjes en voeg toe. Pers de limoenen uit boven de pan. Voeg het gesneden schelpenvlees en het gemalen brood toe en roer goed door. Bak al roerende nog circa 5 minuten. Verdeel de vulling over de schelpen en bestrooi met paneermeel. Bak ze in de oven in circa 6 minuten goudbruin. Breng een pan water aan de kook. Dompel het zeewier circa 10 seconden in het hete water en spoel koud.Serveer Serveer de schelpen op het zeewier. Garneer met partjes citroen.
Gevulde vernisschelpen uit Suriname is een recept van 24Kitchen