RijstKook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Babi pangangPel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringentjes. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook en de peper circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee. Roer het water, bouillonblokje, azijn en de gembersiroop erdoor en breng het geheel aan de kook. Kook de saus circa 6 minuten. Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer door de saus. Kook de saus nog twee minuten door. Dep de hamlappen lappen droog met het keukenpapier. Bestrooi de hamlappen met een beetje zout en peper. Verhit een scheut olie in een koeken pan en bak de hamlappen om en om in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Haal de hamlappen uit de pan en snijd in repen. Leg de hamlapreepjes in de saus en serveer. GroenteHalveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in grove stukken. Snijd de bosui in ringetjes. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de komkommer, bosuitjes en paprika’s op hoog vuur in circa 6 minuten gaar. Voeg de taugé toe en bak 1 minuut mee. Breng het geheel op smaak met de sesamolie en een beetje peper. ServerenServeer de rijst met de groente en babi pangang.Bekijk alle Take Away specials.
Nummer 98: snelle babi pangang is een recept van 24Kitchen