Verwarm de oven voor op 180 ºC. Wel de rozijnen in heet water. Meng het volkorenmeel met het bakpoeder en het zout. Meng in een andere kom de eieren, zonnebloemolie, bier en honing. Meng de natte massa door de droge massa en breng op smaak met een beetje zout en peper. Dep de rozijnen droog en spatel ze door het beslag. Snijd de abdijkaas in stukjes en meng door het beslag. Zet de cupcakevormpjes in de cupcaketray en vul voor driekwart met de vulling. Bak de cupcakes in circa 25 minuten gaar en laat ze afkoelen. Witlofsalade Halveer de witlof en verwijder de bittere kern. Snijd de witlof in reepjes. Hak de bieslook fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Meng de appel met de witlof, bieslook, walnoten en mayonaise en voeg toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Haal de cupcakes uit de vorm en schep er een lepel witlofsalade op.